Week zeilen

Week zeilen op “De Vrouw Dina”  

Een week zeilen is zeven dagen, inclusief een weekeinde, zeilen met De Vrouw Dina, gebaseerd op 12 personen en zelfverzorging.

Een week zeilen op en rond het IJsselmeer op een traditioneel zeilschip met modern comfort.

Hoe kan zo’n weekprogramma eruit zien?

U start met een welkom aan boord.

Rond 10.00 uur staat de bemanning van  De Vrouw Dina in de haven klaar om u te verwelkomen. U kunt zich eerst rustig installeren per slaapvertrek. Er is een complete dekbedset en handlinnen voor iedereen aanwezig. Elk slaapvertrek biedt ruimte aan 2 personen en heeft een eigen douche en toilet. Er zijn ook theedoeken, handdoeken en schoonmaakmiddelen voor u in de kombuis, een huishoud pakket kan op aanvraag verzorgd worden.

Daarna houdt de bemanning een welkomstpraatje in de gemeenschappelijke ruimte. Daar maken we nader kennis en vertelt de schipper, in het kort, de wél lange geschiedenis van onze Vrouw Dina. We zullen het ook over het weer hebben en hoe het werkt op zo een traditioneel zeilschip. In overleg met u en afhankelijk van weer en wind, wordt de zeilroute gekozen en kiezen we het ruime sop. ’s Middags arriveren wij in de haven van de volgende stad waar u gerust even rond kunt kijken.

De volgende dagen kiezen we een nieuwe bestemming tussen Amsterdam en Ameland. Iedereen die mee wil doen kan mee doen maar er wordt op slechts 6 personen gerekend die meedoen met zeilen. Optioneel is een extra maat zodat u gezeild wordt. U kunt gerust zijn, u heeft géén zeilervaring nodig en er is ook tijd genoeg om u te ontspannen en te genieten van de sfeer. Bovendien kan er iedere dag een ander stadje bezichtigd worden. Aan boord is het ook gezellig vertoeven met de zitzakken op de luikenkap om na aankomst te genieten van de reuring in de haven.

Soms als weer en wind het toe staan kunnen we droog vallen op het wad en genieten van een wonderbaarlijk fenomeen dat alleen met een platbodem kan. In 7 dagen is veel mogelijk en veel moois te beleven.

Op vrijdag (of zaterdag) rond 16.00uur zullen wij terugkeren in de haven van vertrek.

Een week duurt van zaterdag 10.00uur tot en met vrijdag 16.00uur.

Of van maandag 10.00uur tot en met zondag 16.00uur.

Een zeilbelevenis met ontspannen bezoekjes aan pittoreske stadjes, wie weet gaan we zelfs naar Amsterdam of de Waddeneilanden.

Er is plaats voor max. 12 personen . Bij deze tocht varen we niet uit onder de 8 personen. Dit alles wordt aangeboden op basis van zelfverzorging en de schipper en de maat worden mee verzorgt. Het schip is all-risk verzekerd en de bemanning is WA verzekerd.

Exclusief: Eindschoonmaak €130, service pakket €45, extra motoruren €100/uur en andere extra’s.

Mocht u voor een andere haven kiezen of een iets gewijzigd programma dan gaan we graag de mogelijkheden met u na. Of als u  nog vragen hebt?

Mail: info@sail-holland.nl of  bel  met 06-46380842

Boeken kunt u via een offerte aanvraag.